Site logo

In Emmen op de fiets: ontdek de verborgen schatten van deze veelzijdige stad

Fietsen is dé manier om Nederland te verkennen, en Emmen vormt daarop geen uitzondering. Deze historische stad in Drenthe heeft voor fietsliefhebbers veel te bieden, van pittoreske stadsgezichten tot prachtige natuurgebieden in de omgeving. In dit blogartikel nemen we je mee op een fietstocht door Emmen en omstreken en laten we je de verborgen schatten van deze veelzijdige stad ontdekken.

Het centrum van Emmen: startpunt van je fietstocht
Begin je fietstocht in het gezellige centrum van Emmen. Hier kun je een fiets huren bij een van de vele fietsverhuurbedrijven en genieten van een kopje koffie op een van de sfeervolle terrassen. Vergeet niet de prachtige historische gebouwen te bewonderen, zoals de Grote Kerk, voordat je op pad gaat.

De oude dierentuin: een groene oase in de stad
Fiets vervolgens naar de voormalige dierentuin van Emmen, nu een openbaar stadspark. Dit groene hart van de stad is de perfecte plek om even tot rust te komen en te genieten van de prachtige flora en fauna. Bezoek de kleurrijke vlindertuin en laat je verrassen door de bijzondere kunstwerken die verspreid door het park te vinden zijn.

Rondom de Grote Rietplas: natuur en recreatie
Vervolg je fietstocht richting de Grote Rietplas, een populaire recreatieplas aan de rand van de stad. Volg het fietspad rondom de plas en geniet van de mooie uitzichten over het water en de omringende natuur. Neem een verfrissende duik, huur een kano of ontspan op een van de vele zandstrandjes.

Fietsen door het Bargerveen: een uniek natuurgebied
Vanaf de Grote Rietplas fiets je gemakkelijk naar het Bargerveen, een uitgestrekt veengebied met bijzondere flora en fauna. Volg de goed aangegeven fietsroutes door dit unieke landschap en spot Schotse hooglanders, bijzondere vogelsoorten en zeldzame planten. Stop bij het Veenloopcentrum voor een kop koffie en leer meer over de geschiedenis van het gebied.

De hunebedden: een reis terug in de tijd
Emmen en omgeving zijn rijk aan prehistorische monumenten, zoals de mysterieuze hunebedden. Maak een kleine omweg naar het nabijgelegen dorp Borger en bezoek het indrukwekkende Hunebedcentrum. Bewonder de grootste hunebed van Nederland en duik in de geschiedenis van deze bijzondere bouwwerken.

Terug naar het centrum: tijd voor een welverdiende pauze
Na een dag vol fietsavonturen keer je terug naar het centrum van Emmen. Trakteer jezelf op een heerlijke maaltijd in een van de vele restaurants!

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment