Site logo

Ontdek de parels van Emmen: 10 onmisbare bezienswaardigheden voor toeristen

 1. Wildlands Adventure Zoo: Beleef een avontuurlijke dag in dit innovatieve dierenpark, waar je de mooiste diersoorten van dichtbij kunt bewonderen en je je midden in de natuur waant.
 2. Het Veenpark: Reis terug in de tijd en ervaar het leven in de veengebieden van Drenthe in dit openluchtmuseum. Leer over turfwinning, oude ambachten en het leven in vroeger tijden.
 3. Het centrum van Emmen: Ontdek de gezellige winkelstraten, sfeervolle terrassen en diverse restaurants in het bruisende centrum van deze historische stad.
 4. Het Hunebedcentrum: Duik in de prehistorie en ontdek de mysterieuze hunebedden die in de omgeving van Emmen te vinden zijn. Het Hunebedcentrum biedt een interessante tentoonstelling en diverse activiteiten voor jong en oud.
 5. Fietsen en wandelen in de prachtige omgeving: Verken de omliggende natuurgebieden zoals het Bargerveen, het Oranjekanaal of de Grote Rietplas op de fiets of te voet en geniet van de rust en schoonheid van de Drentse natuur.
 6. Attractiepark Drouwenerzand: Beleef een dag vol plezier en avontuur voor het hele gezin in dit betaalbare attractiepark met diverse attracties, een speeltuin en een all-inclusive horecaconcept.
 7. Rondleiding in het Atlas Theater: Neem een kijkje achter de schermen van dit moderne theater en leer meer over de architectuur, de programmering en de geschiedenis van het gebouw.
 8. Bezoek aan de oude dierentuin van Emmen: Wandel door het voormalige dierenpark, dat nu is omgetoverd tot een groene oase met kunstwerken, speelplekken en een kleurrijke vlindertuin.
 9. Emmen op de fiets: Huur een fiets en verken de stad op twee wielen. Volg de fietsroutes langs historische gebouwen, groene parken en gezellige terrassen, of ontdek de omgeving op eigen houtje.
 10. Kunst en cultuur snuiven: Bezoek de diverse galerieën, musea en culturele evenementen in Emmen en omgeving, zoals het CBK Emmen, het Van Gogh Huis en het Full Color Festival.

Comments

 • No comments yet.
 • Add a comment