Site logo

Ontdek Drenthe met de camper: 7 tips en tricks voor een onvergetelijke reis

Drenthe is een prachtige provincie om met de camper te verkennen. Met haar uitgestrekte heidevelden, schilderachtige dorpjes en bijzondere hunebedden is er voor iedereen wel iets te ontdekken. Om je op weg te helpen, hebben we zeven tips en tricks voor je op een rijtje gezet.

  1. Plan je route van tevoren

Hoewel het natuurlijk heerlijk is om spontaan op pad te gaan, is het wel aan te raden om je route van tevoren te plannen. Zo weet je zeker dat je alle hoogtepunten van Drenthe kunt zien en hoef je je geen zorgen te maken over waar je gaat overnachten.

  1. Kies voor een mix van natuur en cultuur

Drenthe heeft veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Zorg daarom voor een goede mix tussen deze twee. Bezoek bijvoorbeeld een van de vele hunebedden of ga wandelen op de Drentse heide.

  1. Neem de tijd

Met de camper reizen betekent dat je veel vrijheid hebt, maar het is ook belangrijk om de tijd te nemen om van alles te genieten. Maak af en toe een stop bij een gezellig dorpje of ga lekker picknicken in de natuur.

  1. Kies voor duurzame campings

Als je met de camper op pad gaat, kun je ervoor kiezen om te overnachten op een camping. Kies hierbij voor duurzame campings die bijvoorbeeld werken met zonne-energie of afval scheiden.

  1. Houd rekening met het seizoen

Drenthe is het hele jaar door prachtig om te zien, maar het kan wel verschillen per seizoen. Zo zijn de heidevelden in augustus op hun mooist en is de herfst de perfecte tijd om te genieten van de verkleurende bossen.

  1. Maak gebruik van fietsroutes

Wil je nog meer van Drenthe zien? Maak dan gebruik van de vele fietsroutes die de provincie rijk is. Met de fiets kom je op plekken waar je met de camper niet kunt komen en zie je nog meer van de prachtige omgeving.

  1. Geniet van de rust

Tot slot: geniet van de rust en de stilte die Drenthe te bieden heeft. Met de camper reizen betekent dat je even kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en even helemaal tot rust kunt komen.

Met deze tips en tricks kun je optimaal genieten van een camperreis door Drenthe. Veel plezier!

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment